Natuurcoaching

Een “kleine vakantie

Wil je (her)ontdekken wie je bent? Of het contact met jezelf en je innerlijke wijsheid herstellen? Wil je het leven creëren waar jij naar verlangt? Of wil je bewuster worden van de uitwerkingen van gedachten en gevoelens op je lichaam? Wil je meer plezier in je leven, op je werk of thuis en milder zijn naar jezelf?  

Tijdens het coaching traject in een natuurlijke omgeving bekijken wij samen jouw overtuigingen, gewoontes en gedrag. Je wordt je nog meer bewust van de invloeden die eigen zintuigen, gedachten en gevoelens opleveren.  

Jong geleerd

Wij leren spelenderwijs al op jonge leeftijd op een automatische en natuurlijke manier denken. Door je eigen manier van denken gedraag je je op een bepaalde manier. Sommige gedachten die vroeger nuttig werkten, kunnen nu belemmerend werken.  Wie kent het zinnetje niet? “Kinderen die vragen worden overgeslagen”. Het gevolg is dat sommige mensen het nog steeds lastig vinden om hulp te vragen.  

Nieuwe gewoontes

Waar komen jouw gewoontes vandaan? Zijn deze nog functioneel voor jou? Je leert op een andere manier te kijken naar je eigen gedrag. Hierdoor ontwikkel je nieuwe gewoontes die jouw gelukkiger maken.  Zaken worden weer op een handige en succesvolle manier aangepakt, zoals: 

  • Omzetten van beperkende overtuigingen naar versterkende overtuigingen.
  • Verbeteren van communicatie met jezelf en anderen met positieve gevolgen.
  • Verandering van ongewenste gewoontes of ongewenst gedrag zodat het passend gedrag wordt. 
  • Mooie herinneringen meenemen naar het heden en je toekomst inrichten zoals jij het zou willen. 
  • Positief omgaan met emoties. 
  • Plannen maken, doelen stellen. 
  • Verhogen van creativiteit. 
  • Verhogen van je zelfvertrouwen. 
  • Overwinnen van angsten en fobieën. 
Waarom coachen in de natuur? 

De natuur brengt zoveel moois met zich mee. Als we alleen al denken aan een boom, die zijn hele leven op dezelfde plek staat en volledig tot bloei komt. Jezelf zijn in het moment, dat is wat de natuur ons voorleeft. De natuur heeft geen mening. Door contact te maken met de natuur kun je nog meer expressie geven aan je innerlijke stem, je dromen en talenten.

De natuur als coach

Ik coach jou, maar ook de natuur coacht jou. De natuur is hierin de belangrijkste. De natuur trekt of roept jou naar die plekken waar jij meer kan ontdekken. Een speciale boom, dieren of mensen die passeren, een tak die afbreekt, een regenboog, alles op je pad heeft betekenis in jouw proces. In de natuur ben je vrij om te bewegen. Dit helpt o.a. om stresshormonen los te laten en gelukshormonen aan te maken. Zo krijg je een positievere kijk op de zaak.  

Acceptatie

De natuur geeft een stukje acceptatie mee van hoe je je voelt op dat moment. De natuur kan een spiegel zijn, ze maakt iets wakker dat eigenlijk al in je leeft. Met acceptatie leren kijken naar je eigen situatie, brengt meer compassie en begrip voor je eigen beperkingen. Het brengt je in contact met jouw ware natuur en innerlijke wijsheid en zorgt ervoor dat je in een intuïtieve flow komt. Door in interactie te gaan met de natuur ontdek je antwoorden op jouw vragen en oplossingen voor jouw problemen. Je ervaart hoe het is om rond een ´echt´ obstakel te stappen, letterlijk iets los te laten of een zaadje te planten en te laten groeien.

Natuurlijke groei en bloei

De ervaring zit hierdoor direct in het lichaam en beklijft langer. Je neemt ze automatisch mee naar je dagelijks leven en werk en realiseert de gewenste veranderingen stap voor stap. Zo kom jij tot natuurlijke groei en bloei. De natuurlijke omgeving, de stilte, het groen, dit alles breng ons uit het hoofd en in het lichaam. Je komt hierdoor nog sneller bij je onderbewuste en de kern van de zaak. De beelden, symbolen en metaforen die we uit de natuur kunnen halen blijven gekerfd in je celgeheugen en doen hun helende werk. 

Persoonlijke aanpak 

Tijdens de coaching sessies benader ik mijn coachees met een open vizier. Elke coaching is uniek en elke coachee bewandelt zijn eigen ‘’pad’’. Ik heb geen oordeel, blijf objectief, doeltreffend, verrassend, nieuwsgierig en niet-oordelend. Door present te zijn creëer ik vertrouwen in een veilige, kalme omgeving waar jij volledig jezelf kan en mag zijn. Jij bezit namelijk de krachten, talenten, wensen en oplossingen. Jij hebt de wijsheid in pacht. De persoon waar je het meest van kunt leren ben je zelf. Het enige wat je hoeft te doen, is beslissen dat deze route voor jou niet werkt en dat je een andere afslag wilt nemen. Een route naar iets veel mooiers… 

Coaching sessies en tarieven 

Een individuele coachsessie duurt 1,5 uur en kost 85 euro.

pakket 1 zijn 3 coachsessies voor 230,-

pakket 2 ( meest gekozen) zijn 4 coachsessies en 1 gratis nazorg coachsessie ( binnen 6 maanden) 350,-

pakket 3 zijn 5 coachsessies + 1 gratis nazorg coachsessie ( binnen 6 maanden) + een energetische behandeling naar keuze 487,-

Voordat we starten met een coaching traject vindt er een intakegesprek plaats, zodat je kunt kennismaken met mij en mijn werkwijze. De sessies buiten gaan altijd door, ongeacht het weer en de weersvoorspellingen. Ook achter een regenbui schuilt vaak een symbolische betekenis. Ben je verhinderd? Je kunt een sessie telefonisch kosteloos annuleren tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak. Bij latere afmelding breng ik de kosten voor de sessie in rekening. 

Maak contact voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.